Oficjalny portal: Publiczna Szkoła Podstawowa nr 7

maj '24


Powiększ tekst Zmniejsz tekst powrót Drukuj
Majowe lekcje techniki w klasie 6 zdominowały tematy z zakresu zdrowego odżywiania, higieny przygotowywania posiłków oraz bezpieczeństwa podczas korzystania z urządzeń elektrycznych (małe i duże AGD). Uczniowie mieli możliwość wykonania potraw: placków po indyjsku, quesadilli oraz pizzy z sałatą i rukolą.
Podczas wykonywania zadań praktycznych uczniowie uczą się współpracować ze sobą, rywalizować, pomagać. Poznają nowe słownictwo i rozwijają swoje zainteresowania. Warto więc tego typy zajęcia przeprowadzać jak najczęściej.
Etapy wykonania poszczególnych posiłków uczniowie uwiecznili na zdjęciach wykonanych aparatem zakupionym w ramach projektu Laboratoria Przyszłości.


Liczba odwiedzin: 445
Do góry



Banery dolne

Galeria zdjęć

Stopka

Zamknij